Glühwein – wyn vir die winterpyn

Vrydag, 13 Julie 2018|Drankies|Tags: |

Ses weke se winter is onder die knie, nog net ses weke se bibber oor en dis Lentedag mense! Ek’s nie my beste self in die winter nie. Flennie pajamas, sokkies in die bed en ‘spencers’ (soos ouma hulle genoem het) is eenvoudig nie seksie nie. Maar winter het tog sy belonings. Soos souskluitjies,

Heel geroosterde skaapnek

Vrydag, 29 Junie 2018|Aandete|Tags: , |

Raakvatters. Dís wat ouma se generasie vrouens was. Daar’s tonne goed wat ouma toe-oog kon doen wat vandag grootliks vergete is. Vir sommige het ek nie juis in 2018 nut nie. Soos om beesvet in seep te verander. Mens, die héle kombuis ruik. Ek koop eerder daai oranje Pears-sepie. Of soos om doilies en jassies vir houthangers te hekel. Tierlantyntjies […]

Roosmaryn-focaccia

Dinsdag, 12 Junie 2018|Bak|

Brood bak is een van die genotvolste dinge wat in ’n kombuis kan gebeur. Afgesien van brood eet natuurlik! Een van die maklikste om saam te slaan is focaccia. Dat iets so plat mens nou soveel plesier kan gee. Koop jy ’n focaccia in ’n winkel moet jy ’n tweede verband uitneem. Ek kan nie verstaan hoekom nie, want die […]

Beesnek en murg ragu vir pasta

Vrydag, 1 Junie 2018|Aandete|Tags: , , , |

Winter is behoorlik op ons. Hy klop nie net aan die deur nie mense, hy’t homself ingenooi en gemaklik gemaak op die bank. Kyk winter en ek is nie vriende nie. Ek steek my kop in die sand vir so lank as ek kan, maar gister moes ek uiteindelik hênsop en my vere duvet loop uitgrawe.

Merlot is ook nie juis […]

Visvinger tacos met tartar-sous

Donderdag, 26 April 2018|Aandete, Knagerig|

Hierdie is nie soseer ’n resep nie. Dink eerder daaraan as ’n aankondiging in openbare belang. Want mens, nóú gaan ek vir jou ’n ding vertel. Kyk visvingers is nie ’n item wat ooit in my kosmandjie beland nie. Soos in nooit, ooit. Want Merlot is ’n kieskeurige dier en sy’t nie veel vat aan hulle nie.

So paar weke terug […]

Suurlemoen-skuimpie roomystert

Dinsdag, 27 Maart 2018|Lekkerbek|Tags: , |

Ek’s mal daaroor as lesers vir my skryf en vra vir raad of vir ’n spesifieke resep. Enigste probleem met die resep versoeke is dat ek nie noodwendig blitsvinnig by alles kan uitkom nie. Maar absoluut niks word vergeet nie. As jy die moeite gedoen het om te skryf, doen ék die moeite om dit te onthou. Ek pop alles […]