Groot Phesantekraal Wyne, Durbanville

Donderdag, 5 September 2019|Restaurante, Wynproe|

Met honderde wynplase so te sê op ons voorstoepe is Kaapse mense bederf verby. Ek voel half sleg dat een van die naastes aan my, die Durbanville wynstreek, so vreeslik agterspeen suig. Dis slegs 20km van die stad af en dis ’n streek wat uitsonderlike wyne maak, soos ek laasweek weereens besef het toe die mense van Groot Phesantekraal my […]

Botterskorsie-ravioli met romerige tamatiesous

Donderdag, 29 Augustus 2019|Aandete|Tags: |

As jy nog nooit vars pasta gemaak het nie is nóú die tyd, want sien dis verspot maklik en bitter vinnig! Gevulde pasta soos ravioli, panzerotti en tortellini is effe meer moeite, maar as jy die ‘basics’ eers baasgeraak het kan jy na hartelus speel met verskillende vulsels en souse. Hierdie is ’n laaang artikel, maar alles wat jy moet […]

Van Loveren Almost Zero rosé and red

Vrydag, 2 Augustus 2019|Wynproe|

I’m a fan. That’s it. Just three words are needed to sum up how I feel about Van Loveren’s Almost Zero range. Well, maybe I’ll add the adjective ‘huge’ into that sentence. Following on from their release last year of Wonderful White – a white ‘wine’ with pretty much no alcohol (as in less than 0,4%) – […]

Bief stroganoff – met amper alles uit ‘n blik!

Woensdag, 31 Julie 2019|Aandete|Tags: |

Wonderlike wyne vir die proe kom klop gereeld aan my deur. Soos laasweek, toe Vondeling van die Voor-Paardeberg kom hallo sê. In die boks? Hulle premium Rhône-styl rooiwyn, Monsonia. Maar dis nie al nie. Snoesig langs die wyn lê daar ’n ui, knoffel, suurlemoen, ’n blik sampioene en ’n blik room, plus ’n reseptekaart vir daai gastronomiese […]

4-course pairing dinner, The Vault at Taj Hotel, Cape Town

Vrydag, 5 Julie 2019|Restaurante, Wynproe|

All my friends know by now, if you want to see me, invite me for lunch. Because being the exceptionally glamorous person that I am, I prefer to spend my evenings in slouchy pants, on a slouchy couch, with a cat on my lap and a remote in my hand. These frightfully unsociable instincts are multiplied a hundred times over […]

Sauvignon-saffraan pere met joghurtroom

Maandag, 1 Julie 2019|Lekkerbek|Tags: |

As saffraan vir jou ore aansit is hierdie winter die perfekte tyd om dié effe ongewone spesery van nader te leer ken. Onmoontlik om te beskryf en, as jy dit eers geproe het, onmoontlik om te vergeet, dís saffraan vir jou. Hierdie teer goue draadjies komende van die krokusblom is ’n fees op die tong en die oog. Net ’n […]