Sy-sneesdoekie pasta met bees kortrib ragu

Vrydag, 13 Maart 2020|Aandete|Tags: , |

Die eekhorings in my tuin is bitter besig die laaste week of wat. Dis altyd so hier aan die begin van die herfs. Klein eekhoring handjies met vlymskerp naels dolwe verwoed my grasperk om soos hulle dinge begin begrawe vir die winter se koskas. Ek het al opgegee om om te gee. Merlot ook. Soos sy ouer word probeer sy […]

Sampioen-risotto met salie-bruinbotter

Maandag, 2 Maart 2020|Aandete|Tags: |

Wel mense, sedert gister is dit amptelik herfs. Ek weet die kraaie gaap nog van die warm, veral in die noorde. Maar die oggendluggie hier in Kaapstad het nou ’n besliste byt. Ek’s nie jammer nie. Maart en April is my absolute gunsteling tyd van die jaar. Daar’s steeds wonderlike somervrugte soos druiwe, plus plompe herfs bederwe soos diep pers […]

Ses prettige borrelkeuses vir jou valentyn

Donderdag, 13 Februarie 2020|Wynproe|

Pienk en borrelende drinkgoed is altyd ’n gawe idee in my boek. Maar as jy een van daais is wat ’n verskoning nodig het om ’n prop te laat skiet, is môre jou dag. Hier is ses prettige, borrelende pienk keuses vir jou Valentyn.

scroll-main

Robertson se nuwe nie-alkoholiese droë vonkelwyn!

Vrydag, 24 Januarie 2020|Wynproe|

Aandete sonder wyn is soos kos sonder sout, ’n onding in my lewe. Maar my ma het nie dom kinders gehad nie, dus dink ek af en toe aan die bloeddruk en die lewer – snaaks genoeg meer dikwels soos die jare aanstap. Maar laat ons nou nie lelike goed soos ouderdom praat nie.

Die vinnigste groeiende kategorie in die drinkgoed […]

Appelkoos-en-roosmaryn tarte tatin

Donderdag, 16 Januarie 2020|Bak|

As dit by kook kom is daar twee perde in die Franse stal. Die Escoffier-manier: Met 20 stappe en drie dae se gesloeg in die kombuis – fabulous as jy iemand anders kan betaal om dit te doen. En dan’s daar die perd waarop ek my geld elke keer sit, die Franse ouma manier: Met uitstekende bestanddele, bitter min werk […]

Tamatie Kiri-roomkaas crostata

Dinsdag, 10 Desember 2019|Bak|Tags: |

Kiri-roomkaas wys sy veelsydigheid met hierdie mooi oopgesig-groentesouttert (oftewel crostata) met ’n geurige vlaerige basis wat keer dat die tamatie se sappe die vlokkerige kors pap maak. Dis die lieflike Errieda du Toit (Kokkedoor en Koekedoor se kreatiewe meesterbrein) se resep. Sy’t dit ontwikkel vir die mense by Kiri om die feit dat hierdie gewilde Franse kaas nou plaaslik gemaak […]