Robertson se nuwe nie-alkoholiese droë vonkelwyn!

Vrydag, 24 Januarie 2020|Wynproe|

Aandete sonder wyn is soos kos sonder sout, ’n onding in my lewe. Maar my ma het nie dom kinders gehad nie, dus dink ek af en toe aan die bloeddruk en die lewer – snaaks genoeg meer dikwels soos die jare aanstap. Maar laat ons nou nie lelike goed soos ouderdom praat nie.

Die vinnigste groeiende kategorie in die drinkgoed […]

Appelkoos-en-roosmaryn tarte tatin

Donderdag, 16 Januarie 2020|Bak|

As dit by kook kom is daar twee perde in die Franse stal. Die Escoffier-manier: Met 20 stappe en drie dae se gesloeg in die kombuis – fabulous as jy iemand anders kan betaal om dit te doen. En dan’s daar die perd waarop ek my geld elke keer sit, die Franse ouma manier: Met uitstekende bestanddele, bitter min werk […]

Tamatie Kiri-roomkaas crostata

Dinsdag, 10 Desember 2019|Bak|Tags: |

Kiri-roomkaas wys sy veelsydigheid met hierdie mooi oopgesig-groentesouttert (oftewel crostata) met ’n geurige vlaerige basis wat keer dat die tamatie se sappe die vlokkerige kors pap maak. Dis die lieflike Errieda du Toit (Kokkedoor en Koekedoor se kreatiewe meesterbrein) se resep. Sy’t dit ontwikkel vir die mense by Kiri om die feit dat hierdie gewilde Franse kaas nou plaaslik gemaak […]

Kiri-roomkaas marmerbrownies

Dinsdag, 10 Desember 2019|Bak|Tags: |

Ek kan Errieda du Toit sommer soen. Nie oor dat sy ’n stunning vrou is nie – dít is hierdie kreatiewe meesterbrein agter Koekedoor en Kokkedoor vanselfsprekend – maar omdat sy vir my ’n geskenk stuur wanneer ek dit die nodigste het. Soos ons almal seker maar, skarrel ek soos ’n malle die laaste paar weke om alles wat gedoen […]

Piekenierskloof se Ou Wingerd-wyne

Dinsdag, 29 Oktober 2019|Wynproe|

So paar weke terug, op ’n sonnige lentedag, kry my oggendroetine effe meer aandag as gewoonlik. Ek trek ’n vrolike rok aan, en krap rond in my gehawende grimeersakkie. Ek moet dit seker nie so prontuit erken nie, maar met die dat ek meestal van die huis af werk, lyk ek meeste dae asof iemand my agterstevoor deur ’n bos […]

Tannie du Toit se standaardpoeding

Maandag, 7 Oktober 2019|Bak, Lekkerbek|

Ek ken nie Tannie du Toit nie, sou haar ook nooit geken het nie, want hierdie standaardpoeding resep van haar vind ek in my ouma se krabbelhandjie in een van die motgevrete uiters kosbare kookboeke wat ek van haar geërf het. Ouma sou nou hier by die honderd gewees het, en enigiemand wat sy getannie het, was natuurlik ten minste […]