Prosciutto en spanspek Kerskrans

2020-11-13T14:16:58+02:00Vrydag, 13 November 2020|Knagerig, Slaai|

Ek weet nie van jou nie, maar ek is meer as gereed om 2020 vaarwel toe te roep. Ek’s reg vir Krismis, bietjie feestelikheid, en om weer ménse te sien. Ek het dit bitter nodig, dus begin ek vroeg hierdie jaar. Die stringe feëtjieliggies is reeds uit die kas gepluk en oor alles wat lank genoeg stilstaan gedrapeer. Die [...]

Daar’s ’n Four Cousins vir elke geleentheid

2020-11-04T12:19:00+02:00Woensdag, 4 November 2020|Wynproe|

Sê ‘Four Cousins’ en bekostigbare, goeie-tye, elke-dag wyn is waaraan ons dink. Wat baie waarskynlik nié weet nie, is dat Four Cousins deel van die Van Loveren stal is, en dat dit die geesteskind van vier ware-lewe neefs is! Van Loveren, in die mooi Robertson vallei, is sedert 1937 in the Retief familie. Die eerste geslag Retiefs het gefokus [...]

New non-alcoholic wines for summer 2020!

2020-11-02T12:41:04+02:00Maandag, 2 November 2020|Wynproe|

The non-alcoholic wine trend is seriously on the up and up. Now I do love my wine, but there is very definitely a space in my wine rack for low alcohol or no-alcohol wines. So I’m delighted that there are some new kids on the block for summer 2020. PIEKENIERSKLOOF WINE COMPANY – SIX [...]

Feta, lemoen en vinkelslaai

2020-10-01T13:34:36+02:00Donderdag, 1 Oktober 2020|Slaai|Tags: , |

Ek sien op die weer die res van die land dra reeds rok, maar hier in die Kaap is winter nog nie met ons klaar nie. Nie dat ek kla nie, ons het al die reën nodig wat ons kan kry. Maar ai, ek’s so lus vir sandale. Ek gee die ding nog twee weke kans en dan brand [...]

Skaapniertjies in rooiwyn

2020-09-30T14:32:56+02:00Dinsdag, 1 September 2020|Aandete|Tags: , |

Jy gaan of van hierdie resep hou, of dit haat. Want dís hoe dit is met niere en lewer – daar’s nie plek vir draadsitters nie. As kind was skaapniertjies en lewer my dood, en nie op ’n goeie manier nie. Vandag is ek ferm in die hou-van kamp. My gunsteling manier met skaapniere is om hulle ’n leksel olyfolie [...]

Geroosterde skaapblad met rooiwynsous

2020-09-30T14:33:50+02:00Vrydag, 14 Augustus 2020|Aandete|Tags: , |

Dis miskien donkiejare terug, maar dink ek aan Sondagmiddagete by Ouma kan ek steeds die skaapboud ruik en proe. Sy’t hom lank en stadig gerooster en bitter min aan hom gedoen. Miskien bietjie sout gegee. Vandag is my benadering tot enige geroosterde vleis, nes ouma s’n, redelik minimalisties. Want ek glo as die vleis puik is, peuter mens nie te [...]

Go to Top