Neil Ellis, Pesto & Wine Play, Summer 2018/19

Woensdag, 5 Desember 2018|Wynproe|

As one leaves Stellenbosch, heading to Franschhoek on the R310, one encounters Helshoogte Pass. Now for my foreign readers, the literal translation of Helshoogte is hell’s heights. And hellish it is. As I know only too well from cycling up it more times than I care to remember.

All I did on these occasions was look down at the tar and […]

Vark-en-groenvy terrien

Donderdag, 29 November 2018|Knagerig|Tags: , |

My kop spin skoon soos die jaar einde se kant toe jaag. Ek voel ek het glad nie my act together vir die feestyd wat kom nie. Die Kerskoek is nog nie eens gebak nie en nou’s dit bietjie laat – die koek moet mos lê. Maar ek […]

Fryer’s Cove Vineyards

Woensdag, 28 November 2018|Wynproe|

If ever there were an example of what can happen when imagination meets determination, Fryer’s Cove Vineyards would be it. Located about 300km from Cape Town up the West Coast, this is a vineyard that never should have been. Why? Well, because pretty much everything counted against it. For starters, it’s incredibly small – as in only four […]

Tunaslaai met Franse flair

Vrydag, 23 November 2018|Slaai|Tags: , , , |

Somer is hier in al sy glorie en in my boek beteken dit slaai – by die tonne. Nie ‘boring’ slaai nie verstaan, iets wat interessant genoeg is vir my om dit te wíl eet. Iets soos hierdie tunaslaai. Geblikte tuna kan maklik ’n lelike ding wees. Die fyn een in water is my dood. Maar groot tunastukke in olie […]

Melktert mille feuille

Maandag, 12 November 2018|Bak, Lekkerbek|Tags: |

Krismis kom mense! Kind-opgewonde, dís hoe ek oor Kersfees is. Saterdag kon ek eenvoudig nie meer wag nie. Ek loop vroetel in die kas in my spaarkamer en onthul al my Kers-tierlantyntjies wat die laaste elf maande snoesig in hulle sneespapier vir my lê en wag. Nou’s die hele huis die ene silwer, en wit en goud en liggies – […]

Haas met ’n witwyn en dijon roomsous & pancetta skyfies

Dinsdag, 16 Oktober 2018|Aandete|

Ek sit nou al vir ’n ruk op hierdie resep. Sedert Maart om presies te wees. Hoekom? Want dis haas mens, en haas is bra ongewoon. Nie in Italië, Frankryk of Engeland nie. Dáár waardeer hulle die vreugde wat’n haas op ’n bord jou kan bied. Maar hier is dit nie ’n ‘ding’ nie. En sê jy haas, dink meeste van ons […]