Gerolde beesbors met stampmielies

2020-09-30T14:35:35+02:00Vrydag, 10 Julie 2020|Aandete|Tags: |

Hierdie is nie eintlik ’n resep nie, dáárvoor is wat ek nou deel te eenvoudig. Wat dit is, is meer van ’n gedagte. ’n Idee van anders dink oor waar jy jou vleis koop, watter vleis jy koop en wat jy daarmee doen. As kind was ’n supermark nie ’n plek waar ons vleis gekry het nie. Ek kan nie [...]

Suurlemoen ‘posset’

2020-10-02T11:16:43+02:00Woensdag, 8 Julie 2020|Lekkerbek|Tags: |

’n ‘Posset’ is nie ’n Afrikaanse ding nie. Dis ’n Engelse ding, en nie ’n Suid-Afrikaanse Engelse ding nie verstaan. Nee, hierdie is ’n Ingelse-Ingelse ding. My woordeboek vertaal ‘posset’ as ‘gekruide melk’. Afrikaanse woorde het ’n raakvat manier aan hulle, maar hierdie beskrywing is vir my die pad erg duister. Want daar is nie ’n krui in sig nie, [...]

Botterkaramelsous met bruin suiker en Ideal-melk

2020-09-30T15:26:23+02:00Maandag, 27 April 2020|Basiese resepte, Lekkerbek|

Ek’t ’n paar dae terug my resep vir ’n karamelsous gedeel. Nou’s dit tyd vir sy boetie – ’n botterkaramelsous. Beide ’n karamelsous en botterkaramelsous gebruik suiker, botter en room. Maar waar jy ’n karamelsous begin deur die suiker te smelt om ’n karamel te vorm, is botterkaramel die lui boetie – jy gooi die lot op een slag in [...]

Karamelsous – gemaak op die regte manier

2020-09-30T08:18:37+02:00Vrydag, 24 April 2020|Lekkerbek, Ongekategoriseer, Ongekategoriseer|

Enige halfpad entoesiastiese kok wéét, die verskil tussen goed kook en fantasties kook is sous. Tot dusver het ek souse bietjie afgeskeep in my M&M kombuis. Dis hoogtyd om iets daaraan te doen. Heel eerste aan die beurt? ’n Properse karamelsous, want hier aan die einde van week vier van die groot Covid-opsluit dink ek ons verdien almal ’n leksel [...]

Sjokolade tsoureki vir die Pase

2020-09-30T15:26:01+02:00Woensdag, 8 April 2020|Bak, Lekkerbek|Tags: |

My ouma is die jaar voor die Groot Griep gebore. Sy en haar ma het my as kind die stories van die groot elende vertel. Dit was abstrak. Onwerklik. En die idee dat iets soortgelyks ons ’n honderd jaar later kon tref was ondenkbaar. Ons het tog mos tegnologie. Ons het ’n man op die maan gesit. Daar’s ’n rekenaar [...]

Sy-sneesdoekie pasta met bees kortrib ragu

2020-09-30T08:18:37+02:00Vrydag, 13 Maart 2020|Aandete|Tags: , |

Die eekhorings in my tuin is bitter besig die laaste week of wat. Dis altyd so hier aan die begin van die herfs. Klein eekhoring handjies met vlymskerp naels dolwe verwoed my grasperk om soos hulle dinge begin begrawe vir die winter se koskas. Ek het al opgegee om om te gee. Merlot ook. Soos sy ouer word probeer sy [...]

Go to Top