Sjokolade truffeltert

2021-10-08T10:24:21+02:00Vrydag, 8 Oktober 2021|Lekkerbek|Tags: |

Saterdag, 9 Oktober, is amptelik Pinotage Dag. Ek het nie juis ’n verskoning nodig om ’n bottel van hierdie eg Suid-Afrikaanse kultivar oop te maak nie, maar toe kry ek een ­­­­– in die vorm van hierdie resep vir ’n sjokolade truffeltert! Die mense van FAT Bastard wyne het dit vir my gestuur want hulle meen dis die ideale soete [...]

Appel Botterkoek

2021-10-08T10:27:38+02:00Maandag, 4 Oktober 2021|Bak|Tags: |

Die Kaap het weer vir ons wintertande gewys hierdie afgelope naweek, met droewige, bewolkte koue reënweer. Ek kyk met verlangende oë na die 28 grade van Pretoria op die weervoorspelling en steek maar ’n kaggel aan. En ek hark ’n paar van ouma se ou kookboeke nader op soek na inspirasie. Daar’s sommer ’n hele paar bitter eienaardige resepte [...]

Nuus uit die wynwêreld, Augustus 2021

2021-08-20T10:39:54+02:00Vrydag, 20 Augustus 2021|Wynproe|

Nuwe Barista black – koel genoeg vir James Bond Het hy werklik bestaan, was die wêreld se bekendste spioen nou al ’n honderd jaar oud. James Bond se skepper en menige akteur wat hom oor die jare gespeel het is weliswaar nie meer met ons nie, maar die gesofistikeerde koel-kalant Bond karakter gryp ons steeds aan. Pinotage is ook [...]

6 Premium wyne ideaal vir Vadersdag

2021-06-17T13:00:58+02:00Donderdag, 17 Junie 2021|Wynproe|

#1: QUOIN ROCK Chardonnay 2018 Chardonnay word beskou as die ‘winterkeuse witwyn’. Die 2018 Quoin Rock is ’n pragtige strooikleur met ’n sweempie groen. Op die neus is daar aantreklike ryp sitrus, veral lemoenskil, asook vanielje en brioche. Op die tong is daar sitrus en ’n botter rykheid met ’n lang intense einde propvol suurlemoengeur. Die wyn vertoon [...]

Kortrib Tamatiebredie

2021-06-14T14:16:07+02:00Maandag, 14 Junie 2021|Aandete|Tags: , |

Wat maak ’n tamatiebredie die ware Jakob? Dis alles in die geurmiddels. Kyk, jy kan vleis en tamaties in ’n pot gooi en dit ’n bredie noem. Maar as jy dit tamatiebredie of tamatiekos wil noem het jy kruienaeltjies nodig! En kardamom. En pypkaneel, gemmer en lourier! Soos Dine van Zyl doen in haar tamatiekos resep in haar wonderlike [...]

Swartwoud Poeding

2021-05-06T12:09:46+02:00Donderdag, 6 Mei 2021|Lekkerbek|Tags: |

Sondag is Moedersdag. In ’n kalender wat gepak is met spesiale ‘dae’ wat alles vanaf Die Pannekoek tot Die Siviele Regte van Koedoes herdenk, is hierdie een van die min waarmee ek saamstem. Ma’s is spesiaal. Myne is al vir tien hartseer jare nie meer aan my tafel nie. Maar as sy was, sou ek vir haar Sondag hierdie [...]

Go to Top