Resepte2020-09-30T08:18:35+02:00

Griekse suurlemoen-hoender

Woensdag, 12 Januarie 2022|Aandete|

Vra my oor my top-5 gunsteling maaltye ooit en ek dink overmydelik aan my middagete op ’n piepklein Griekse eiland in die middel van nerens. Ons het anker uitgegooi en ’n paar meter gedrentel na ’n restaurant met net drie tafels. Terwyl ons aan yskoue Griekse witwyn teug, hou ons ’n seuntjie dop wat vis vang, sommer net daar langs […]

Kersfees Granola

Donderdag, 11 November 2021|Ontbyt|

Ek vrek oor Kersfees. Watwou wag tot Desember – my Kerskoek is gebak en my huis is al van 1 November af in Kersgewaad getooi! Kersfees op die brein mense, wat kan ek sê. En dis hoe dinge soos hierdie resep gebeur. Terwyl ek vroegoggend lê en wonder of ek honger genoeg is om op te staan besluit ek […]

Sjokolade truffeltert

Vrydag, 8 Oktober 2021|Lekkerbek|

Saterdag, 9 Oktober, is amptelik Pinotage Dag. Ek het nie juis ’n verskoning nodig om ’n bottel van hierdie eg Suid-Afrikaanse kultivar oop te maak nie, maar toe kry ek een ­­­­– in die vorm van hierdie resep vir ’n sjokolade truffeltert! Die mense van FAT Bastard wyne het dit vir my gestuur want hulle meen dis die ideale soete […]

Appel Botterkoek

Maandag, 4 Oktober 2021|Bak|

Die Kaap het weer vir ons wintertande gewys hierdie afgelope naweek, met droewige, bewolkte koue reënweer. Ek kyk met verlangende oë na die 28 grade van Pretoria op die weervoorspelling en steek maar ’n kaggel aan. En ek hark ’n paar van ouma se ou kookboeke nader op soek na inspirasie. Daar’s sommer ’n hele paar bitter eienaardige resepte in […]

Kortrib Tamatiebredie

Maandag, 14 Junie 2021|Aandete|

Wat maak ’n tamatiebredie die ware Jakob? Dis alles in die geurmiddels. Kyk, jy kan vleis en tamaties in ’n pot gooi en dit ’n bredie noem. Maar as jy dit tamatiebredie of tamatiekos wil noem het jy kruienaeltjies nodig! En kardamom. En pypkaneel, gemmer en lourier! Soos Dine van Zyl doen in haar tamatiekos resep in haar wonderlike kookboek, […]

Go to Top