Resepte2020-09-30T08:18:35+02:00

Feta, lemoen en vinkelslaai

Donderdag, 1 Oktober 2020|Slaai|

Ek sien op die weer die res van die land dra reeds rok, maar hier in die Kaap is winter nog nie met ons klaar nie. Nie dat ek kla nie, ons het al die reën nodig wat ons kan kry. Maar ai, ek’s so lus vir sandale. Ek gee die ding nog twee weke kans en dan brand ek […]

Skaapniertjies in rooiwyn

Dinsdag, 1 September 2020|Aandete|

Jy gaan of van hierdie resep hou, of dit haat. Want dís hoe dit is met niere en lewer – daar’s nie plek vir draadsitters nie. As kind was skaapniertjies en lewer my dood, en nie op ’n goeie manier nie. Vandag is ek ferm in die hou-van kamp. My gunsteling manier met skaapniere is om hulle ’n leksel olyfolie […]

Geroosterde skaapblad met rooiwynsous

Vrydag, 14 Augustus 2020|Aandete|

Dis miskien donkiejare terug, maar dink ek aan Sondagmiddagete by Ouma kan ek steeds die skaapboud ruik en proe. Sy’t hom lank en stadig gerooster en bitter min aan hom gedoen. Miskien bietjie sout gegee. Vandag is my benadering tot enige geroosterde vleis, nes ouma s’n, redelik minimalisties. Want ek glo as die vleis puik is, peuter mens nie te […]

Bloubessie-en-port skonpoeding

Dinsdag, 11 Augustus 2020|Lekkerbek|

Lente wink! Hier en daar is ’n bloeisel wat kop uitsteek; die kat dring nie meer aan op lepel lê die hele nag lank nie; en die voëltjies koer my al vroeër wakker. Maar twee koue fronte kort na mekaar in die Kaap die laaste paar dae wys winter is nog nie klaar met ons nie. Winterkos soek ek steeds – […]

Franse roosterbrood met Nutella

Vrydag, 24 Julie 2020|Lekkerbek, Ontbyt|

Franse roosterbrood was ’n kindertyd gunsteling vir ontbyt, waarskynlik omdat dit omtrent die enigste ding was wat ek as 5-jarige kon kook. Dit was so basies as kan kom, net eier geklits met bietjie melk en gewone sagte wit goewerment brood. All Gold se tamatiesous daarby was natuurlik ’n móét.

All Gold is steeds die enigste tamatiesous waaraan ek mond sal […]

Gerolde beesbors met stampmielies

Vrydag, 10 Julie 2020|Aandete|

Hierdie is nie eintlik ’n resep nie, dáárvoor is wat ek nou deel te eenvoudig. Wat dit is, is meer van ’n gedagte. ’n Idee van anders dink oor waar jy jou vleis koop, watter vleis jy koop en wat jy daarmee doen.

As kind was ’n supermark nie ’n plek waar ons vleis gekry het nie. Ek kan nie eens […]

Go to Top