Geroosterde hoender die Franse ouma manier

Maandag, 6 Mei 2019|Aandete|

Sondagmiddag se roosterhoender – dis eenvoudig een van die beste dinge in die wêreld – mits jy dit reg doen. Kyk dis maklik om ’n hoender op te foeter, maar volg jy die reëls is dit net so maklik om dit reg te kry. Die reëls is eenvoudig, daar’s net twee: 1) Gebruik die beste, maar béste hoender waarop jy jou […]

Varktjops met sampioene en sider-roomsous

Woensdag, 24 April 2019|Aandete|

Hier van laas week af het herfs sy stem lekker dik begin maak hier in die Kaap. Die oggendlug het ’n vris byt, elke drie dae hark ek ’n hele swart sak vol eiekeblare op, en Merlot bou verwoed aan haar sagte winterpels. Sy begin soos ’n een van daai duur gewkilte pofferbaadjies lyk, veral as mens haar so van […]

Sjokolade-fudge

Maandag, 8 April 2019|Lekkerbek|

Ek lieg oor my ouderdom so lekker as party mense oor hulle gewig vir die dokter, of hulle inkomste vir Jan Taks. Maar jok verander nie die feite. Ek wil nie praat oor wat alles inkrimp, afsak, uitsit of opswel nie. Kom ons sê maar net as ek afkyk is my knieë net nie meer dieselfde as tien jaar terug […]

Kortpad roosmaryn-pizzabrood met vye, pienkpeper-bokmelkkaas en bresaola

Vrydag, 22 Februarie 2019|Aandete, Bak, Knagerig|

My soektog na die absoluut perfekte pers vy vir ’n TV advertensie lei my laas Saterdag na die Oranjezicht Mark by Grangerbaai langs die V&A Waterfront. As jy enigsins belangstel in kos is hierdie mark ’n absolute moet, maar meer hieroor ’n volgende keer. Terug na daai perfekte vye.

Ek spoor hulle op by my gunsteling vrugtestalletjie en […]

Ouma se warm-melk sjokoladekoek

Woensdag, 6 Februarie 2019|Bak, Lekkerbek|

Koek is nie eintlik ’n ding waarvoor ek kaalvoet die Kalahari sal oorsteek nie – met twee uitsonderings: 1) ’n properse kaaskoek wat in die oond kom en… 2) sjokoladekoek! Ag jenetjie mens hoe donkerder en ryker, hoe beter. Sjokoladekoek resepte aangemaak met warm melk is niks nuuts nie. Elke selfrespekterende bazaar-tannie in ’n blomrok het een. Hierdie een is […]

Rooibos en waatlemoen granita

Maandag, 21 Januarie 2019|Lekkerbek|

Die groot eet van Kersfees is verby; die vakansie in sy ‘glory’ in; en as ek glo wat ek in koerante lees is die mensdom redelik bedruk in Januworrie. Nee wat, die lewe is te kort om Januarie te haat. Dis immers ’n twaalfde van die jaar. Ek vier eerder hoogsomer met ’n verfrissende poeding wat so te sê niks […]