Appelkoos-en-roosmaryn tarte tatin

Donderdag, 16 Januarie 2020|Bak|

As dit by kook kom is daar twee perde in die Franse stal. Die Escoffier-manier: Met 20 stappe en drie dae se gesloeg in die kombuis – fabulous as jy iemand anders kan betaal om dit te doen. En dan’s daar die perd waarop ek my geld elke keer sit, die Franse ouma manier: Met uitstekende bestanddele, bitter min werk […]

Tamatie Kiri-roomkaas crostata

Dinsdag, 10 Desember 2019|Bak|

Kiri-roomkaas wys sy veelsydigheid met hierdie mooi oopgesig-groentesouttert (oftewel crostata) met ’n geurige vlaerige basis wat keer dat die tamatie se sappe die vlokkerige kors pap maak. Dis die lieflike Errieda du Toit (Kokkedoor en Koekedoor se kreatiewe meesterbrein) se resep. Sy’t dit ontwikkel vir die mense by Kiri om die feit dat hierdie gewilde Franse kaas nou plaaslik gemaak […]

Kiri-roomkaas marmerbrownies

Dinsdag, 10 Desember 2019|Bak|

Ek kan Errieda du Toit sommer soen. Nie oor dat sy ’n stunning vrou is nie – dít is hierdie kreatiewe meesterbrein agter Koekedoor en Kokkedoor vanselfsprekend – maar omdat sy vir my ’n geskenk stuur wanneer ek dit die nodigste het. Soos ons almal seker maar, skarrel ek soos ’n malle die laaste paar weke om alles wat gedoen […]

Tannie du Toit se standaardpoeding

Maandag, 7 Oktober 2019|Bak, Lekkerbek|

Ek ken nie Tannie du Toit nie, sou haar ook nooit geken het nie, want hierdie standaardpoeding resep van haar vind ek in my ouma se krabbelhandjie in een van die motgevrete uiters kosbare kookboeke wat ek van haar geërf het. Ouma sou nou hier by die honderd gewees het, en enigiemand wat sy getannie het, was natuurlik ten minste […]

Lamskenkels in rooiwyn

Vrydag, 4 Oktober 2019|Aandete|

Dis lenteblom glorie in die Kaap, my gunsteling tyd van die jaar. Die dae is koel, die wêreld groen van die welkome winterreën en die verduiwelse Suidooster nog grootliks in bedwang. Oktober is die laaste maand wat my mond nog water vir ryker kos, kos soos lamskenkel in rooiwyn. Asof hulle my gedagtes kan lees stuur Welgegund […]

Botterskorsie-ravioli met romerige tamatiesous

Donderdag, 29 Augustus 2019|Aandete|

As jy nog nooit vars pasta gemaak het nie is nóú die tyd, want sien dis verspot maklik en bitter vinnig! Gevulde pasta soos ravioli, panzerotti en tortellini is effe meer moeite, maar as jy die ‘basics’ eers baasgeraak het kan jy na hartelus speel met verskillende vulsels en souse. Hierdie is ’n laaang artikel, maar alles wat jy moet […]